Goudborduren: een eeuwenoud ambacht met diverse technieken en materialen, ik laat het graag zien.

workshop goudborduren niveau 1

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.

 

Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

 

Voor wie?

Dit is een workshop goudborduren niveau 1, op beide data kunnen de workshops goudborduren niveau 1 en niveau 2 gevolgd worden. Ben je gefascineerd door goudborduurwerk en wil je het ook leren? Hier is je kans om kennis te maken met deze ambachtelijke techniek.

 

Doel

Deze workshop biedt de eerste technieken van het goudborduren. We beginnen echt met de basis: opspannen van de stof, aanhechten/afhechten, kid vastzetten, verschillende gouddraden zoals pearl purl, spiral purl en twist vastzetten, het begin van “couching” én “plunging”, pailletten opnaaien, één manier van reliëf aanbrengen. Daarnaast krijg je veel informatie over de materialen en de techniek. We werken op een stevige wollen blauwe stof (zgn laken) van 15 bij 15 cm.

Bij de workshop krijg je een werkblad met informatie en de te volgens stappen, het heeft ook ruimte om zelf aantekeningen te maken.

Hoewel het ontwerp, een paisley van ongeveer 7 centimeter, eenvoudig is hebben we de tijd écht nodig. Goudwerk is geen snelle techniek. Daar staat tegenover dat de materialen bijzonder inspirerend zijn en dat je al werkend de buitenwereld even kunt buitensluiten. Na afronding van niveau 1 kun je zelf al eenvoudige werkstukken maken. Na niveau 1 kun je ook niveau 2 en 3 volgen.

 

Vooropleiding en benodigdheden

Goudborduren wordt gewoon met naald en draad gedaan dus als je hier al handig mee bent is dat een voordeel.
Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed. Een pen als je aantekeningen wil maken op het werkblad.

Deze workshop is bedoeld voor beginners. Voor vragen kun je gerust contact met mij opnemen. Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

 

Inschrijven?

Ik geef privéworkshops omdat ik op die manier beter kan aansluiten bij de wensen en het niveau van de deelnemer. Het is bovendien makkelijker om een datum te vinden. De kosten bedragen €140,-- inclusief materialen, koffie/thee met lekkers. De dag duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur.  Neem contact op via het contactformulier of telefonisch.