Goudborduren: een eeuwenoud ambacht met diverse technieken en materialen, ik laat het graag zien.

workshop goudborduren niveau 2

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.
Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

 

Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

 

Voor wie?

Dit is een workshop goudborduren niveau 2; op beide data kunnen de workshops goudborduren niveau 1 en niveau 2 gevolgd worden. Ben je gefascineerd door goudborduurwerk en heb je het al eens een beginnerswerkje gemaakt of de workshop niveau 1 gevolgd? Dan is deze workshop wat voor jou. Niveau 2 biedt weer wat meer techniek, het werkstuk, weer een paisley vormt een mooi setje met de paisley van niveau 1

 

Doel

In deze workshop komen o.a de technieken “s-ing”, “chipping” en weer een andere manier van reliëf aanbrengen aan bod.
Ook nu krijg je weer extra informatie over de materialen en de techniek. We werken weer op zogeheten laken, een stevige wollen rode stof ( 15 x 15 cm) en ook bij deze workshop hoort een werkblad met informatie en de te volgens stappen.

Hoewel het ontwerp, een paisley van ongeveer 7 centimeter, eenvoudig is hebben we de tijd écht nodig. Goudwerk is geen snelle techniek. Daar staat tegenover dat de materialen bijzonder inspirerend zijn en dat je al werkende de buitenwereld even kunt buitensluiten.

Na afronding van niveau2 kun je zelf al eenvoudige werkstukken maken. Na niveau 2 kun je nog niveau 3 volgen.

 

Vooropleiding en benodigdheden

Basiskennis van (goud-) borduren is nodig. Je krijgt uiteraard nog tips en aanwijzingen maar er wordt vanuit gegaan dat je de stof kunt opspannen, weet hoe je aan- en afhecht, wax gebruikt. Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed. Een pen als je aantekeningen wil maken. Voor vragen kun je gerust contact met mij opnemen.Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

 

Inschrijven?

Ik geef privéworkshops omdat ik op die manier beter kan aansluiten bij de wensen en het niveau van de deelnemer. Het is bovendien makkelijker om een datum te vinden. De kosten bedragen €140,-- inclusief materialen, koffie/thee met lekkers. De dag duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur.  Neem contact op via het contactformulier of telefonisch.