Goudborduren: een eeuwenoud ambacht met diverse technieken en materialen, ik laat het graag zien.

workshop goudborduren niveau 3

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.
Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

 

Voor wie?

Dit is een workshop goudborduren niveau 3. Ben je inmiddels gegrepen door het traditionele goudborduurwerk en ben je al wat gevorderd of heb de workshops niveau 1 en 2 gevolgd? Dan is deze workshop interessant voor je. Niveau 3 biedt weer meer techniek, het werkstuk, weer een paisley vormt een mooi setje met de paisleys van niveau 1 en 2.

 

Doel

In deze workshop weer een nieuwe techniek: “cutwork over string-padding”, met smooth purl, rough purl en check. De pailletten zetten we op weer een andere manier vast en couching komt weer terug maar nu een wat groter vlak.
Ook nu krijg je weer extra informatie over de materialen en de techniek. We werken weer op zogeheten laken, dit keer in (15 x 15 cm) groen, en ook bij deze workshop hoort een werkblad met informatie en de te volgens stappen

Het ontwerp, een paisley van ongeveer 7 centimeter is eenvoudig maar in deze workshop is het echt hard werken: omdat het een tijdrovende techniek is wordt alle workshop-tijd maximaal benut! Er wordt vanuit gegaan dat je zelf de stof kunt opspannen etc. Aan voorbereidende werkzaamheden wordt geen aandacht meer besteed.

 

Vooropleiding en benodigdheden

Basiskennis van (goud-) borduren is nodig. Er wordt vanuit gegaan dat je de stof kunt opspannen, weet hoe je aan- en afhecht, wax gebruikt. Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed. Een pen als je aantekeningen wil maken. Voor vragen kun je gerust contact met mij opnemen Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

 

Inschrijven?

Ik geef privéworkshops omdat ik op die manier beter kan aansluiten bij de wensen en het niveau van de deelnemer. Het is bovendien makkelijker om een datum te vinden. De kosten bedragen €140,-- inclusief materialen, koffie/thee met lekkers. De dag duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur.  Neem contact op via het contactformulier of telefonisch.